Kapacity auttaa NIBEn asiakkaita pienentämään sähkölaskuaan vihreän energian avulla

Kapacity working with NIBE heat pumps

Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien valmistaja NIBE on lämmittänyt suomalaisia omakoti-, rivi- ja kerrostalokoteja jo yli kolmekymmentä vuotta ratkaisuillaan. NIBE tuottaa ratkaisuillaan asukkaille vihreää ja taloudellisempaa lämpöä, jotta kodin lämmöstä voi nauttia mahdollisimman pienellä energiankulutuksella – ja sitä kautta mahdollisimman pienellä sähkölaskulla.

Yhteisenä haasteena energiansäästö

Alan suunnannäyttäjänä ja markkinajohtajana tunnettu NIBE on kehittänyt lämpöpumpuilleen edistyksellisen käyttöliittymän ja rajapinnan, jota pitkin kolmansien osapuolien, kuten Kapacityn, on helppo tarjota palvelujaan NIBE:n alustalle. 

– Kapacityn tiimi otti meihin yhteyttä ja esitteli kysyntäjoustopalveluaan. Kapacityn tuote on ollut meille ensimmäinen kunnon palvelu, joka tuottaa kysyntäjoustoa helposti NIBEn laitteisiin ja jota kautta laitteemme pääsevät mutkattomasti kiinni valtakunnalliseen sähköverkkopalveluun.

Liittyäkseen mukaan Kapacityn tarjoamaan kysyntäjoustopalveluun, käyttäjän – eli kenen tahansa asukkaan – tarvitsee vain hakea lämpöpumpun yksilöllisen koodin NIBE:n laitteesta. 

– Kapacitylla on avain uniikki tuote, vastaavia ei tule suoraan markkinoilla eteen. Tuote on kokonaisvaltainen ratkaisu kysyntäjoustopalveluun, ja mikä parasta – tässä ei tarvitse asennuksia, vaan kaikki hoituu pilven kautta.

Osallistumalla kysyntäjoustoon Kapacityn palvelun kautta lämpöpumpun käyttäjän on mahdollista vähentää sähkölaskua jopa 25 prosentilla. Sähkölaskun vähentymä muodostuu Fingridin, eli sähkönsiirron kantaverkon, maksamasta korvauksesta ja alhaisemmista sähkönsiirron maksuista.

Käytännössä Kapacityn ohjelmisto optimoi lämpöpumpun käyttöä ajoittamalla sitä kellonaikoihin, jolloin verkkovirrassa on uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Näin voidaan myös vähentää rakennuksen hiilidioksidipäästöjä jopa 10-15 prosenttia. 

– Sähkön hinta puhuttaa nyt monia. Pörssisähkön hintahuiput ovat korottuneet, samalla kun sähkön hinta heittelee ennennäkemättömästi. NIBEn tavoitteena on auttaa asiakkaitaan säästämään mahdollisimman paljon omassa sähkönkulutuksessaan – kerääntyi sähkölaskun loppusumma sitten lämpöpumppujen käytössä, lämmityksessä tai sisätilojen ilmanvaihdossa. Tässä Kapacityn tuote auttaa meitä auttamaan asiakkaitamme säästämään selvää rahaa. 

Uusiutuvan energian käyttäminen tulevaisuuden kilpailuvaltti

Suurimmalle osalle suomalaisia lompakossa painaa sähkön hinnan lisäksi myös uusiutuvan energian käyttö. Samaan suuntaan kulutusta ohjaa myös Euroopan unioni, jonka uusin lämpöpumppuja koskeva direktiivi pyrkii parantamaan lämpöpumppujen energiatehokkuutta ja sitä kautta mahdollistamaan osaltaan päästöjen vähentymisen.

Kapacityn ohjausjärjestelmä vie vihreän energiankulutuksen vielä askeleen pidemmälle – ohjelma pyrkii hyödyntämään vihreää energiaa, kuten tuulienergiaa, aina mahdollisuuksien mukaan. 

– Meillä NIBEllä vihreä siirtymä ja kestävä kehitys ovat tärkeitä arvoja, joiden mukaan toimimme aina. Kapacity on tarjonnut meille uuden keinon käyttää uusiutuvaa energiaa sähkönkulutuksen piikkiaikoina ja tarjota sitä myös asiakkaillemme suoraan. Se on suora kilpailuetu markkinoilla – ja samalla myös arvokysymys meille Kapacityn asiakkaana. 

NIBEn ja Kapacityn onnistunut yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa. Kapacityn palveluihin pääsee helposti osalliseksi NIBEn lämpöpumppujen kautta, joihin pääset tutustumaan täällä.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *