NREP hankkii Kapacity.ion kysyntäjoustopalvelun kaikkiin soveltuviin kiinteistöihin Suomessa

NREP and Kapacity

Kiinteistöjen rooli ilmastonmuutoksen ja tämän talven energiakriisin ratkaisemisessa on merkittävä. KTI kiinteistötiedon mukaan kiinteistöt ovat vastuussa yli 40 prosentista Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. NREP, Pohjoismaiden johtava kiinteistöalan yritys on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä – selvästi ennen IPCC:n asettamaa vuoden 2050 tavoitetta. NREP:n sitoumus käsittää sekä kiinteistöjen energian käytöstä syntyvät päästöt että uudisrakentamisen ja peruskorjausten koko elinkaaren aikaiset päästöt.

Kapacity.io ja NREP ovat solmineet puitesopimuksen kaikkien Suomen kiinteistöjen liittämisestä Kapacity.ion kysyntäjoustopalveluun. Kapacity.ion palvelulla NREP pystyy reagoimaan sähköverkon tarpeisiin ja siirtämään sähkön kulutusta halvemmille sähkön tunneille. Yhteistyömme pilarit ovat 

  1. Kiinteistöjen hiilijalanjäljen pienentäminen 
  2. Sähkökulujen vähentäminen
  3. Ylläpitää hyviä sisäilmaolosuhteita

Yhteistyössä tavoittelemme 10 prosentin vähennystä todellisissa sähkönkulutuksen hiilidioksidipäästöissä ja 25 prosentin vähennystä sähkölaskussa. Ensimmäinen integroitava kohde on kauppakeskus DUO Tampereella. Kerromme myöhemmässä postauksessa enemmän kohteesta.

Kapacity.ion palvelun avulla NREP:n kiinteistöt helpottavat myös tulevan talven sähköpulaa vähentämällä hetkellisesti kulutusta niinä aikoina kun sähkön tarve on kovimmillaan. Kulutuksen pienentäminen huippukulutuksen hetkinä helpottaa sähköverkon tehotasapainon hallintaa.

Kapacity.io tarjoaa kokonaisvaltaista kysyntäjoustopalvelua dataperusteisesti. Tuemme kiinteistönomistajia läpi kiinteistön elinkaaren – alkaen tonttien kilpailutuksesta kiinteistön suunnitteluun, urakointiin ja käytön aikaiseen toimintaan. 


Kiinteistöjen tulevaisuus on sähköinen ja kysyntäjousto kiinteistöjen standardi. Jos kiinteistön päivittäminen on ajankohtaista ole yhteydessä hello@kapacity.io. Autamme mielellämme kysymyksissä liittyen sähkön kysyntäjoustoon ja miten kiinteistöt voivat säästää hiilidioksidipäästöissä ja operatiivisissa kuluissa.

Lisää aiheesta:

https:// nrep.fi/netzero/

https:// nrep.fi/news/nrep-ja-kapacity-io-yhteistyohon/

https:// kti.fi/marraskuun-kti-kiinteistotietoisku-kiinteistojen-hiilidioksidipaastot/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *