Keva vähensi sähkönkulutustaan huippukulutustunteina Kapacity.io:n kysyntäjoustopalvelun avulla.

Keva building

Julkisen alan työeläkevakuuttaja Keva oli jo pitkään etsinyt palvelua, joka automaattisesti ja dynaamisesti toteuttaisi sähkön kysyntäjoustoa lämpöpumppukiinteistöissä. Kapacity.io auttoi Kevaa säästämään energiakuluissa viime talven aikana toteutetussa hankkeessa. Kapacity.io:n palvelu ohjasi sähkön kulutusta asuinkerrostalojen lämpöpumpuissa pörssisähkön hinnanvaihteluiden mukaisesti, pitäen samalla sisäilmaolosuhteet tasaisina.

“Kapacity.io:n kysyntäjoustopalvelu oli erittäin helppo ottaa käyttöön sähkön hintojen noustessa talven 2022/2023 aikana. Olemme erittäin tyytyväisiä tuloksiin ja jatkamme palvelun käyttöönottoa myös muissa kohteissa” kertoo ympäristöpäällikkö Tuomas Helin Kevan kiinteistösijoitusyksiköstä.

Talven 2022/2023 aikana kyky joustaa sähkön kulutuksessa ja siirtää sähkötehoa oli erittäin tärkeää sekä energiansäästön että sähköverkon kantokyvyn vuoksi. Kapacity.io:n palvelun avulla Keva voi olla varma, että sähköä kulutetaan kustannustehokkaasti, ja samalla varmistaa, että asumismukavuus pysyy erinomaisella tasolla.

Kapacity.io:n kysyntäjoustopalvelu yhdistyy etäyhteydellä kiinteistöautomaation ja IoT-laitteisiin ja optimoi sähkönkulutusta hintatason vaihteluiden mukaisesti. Palvelun käyttäjät säästävät kuluissa ja tukevat sähköverkon tasapainottamista, edistäen siirtymää kohti 100% uusiutuvaan energiaan pohjautuvaan energiajärjestelmään.

Lisätietoja:

Sonja Salo

Operatiivinen johtaja, Kapacity.io

sonja@kapacity.io

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *